Working smart for the money

Standaard

Banner Smart is the new black

Smart is hot. Ja, zo gaat dat met trends. Heb je je net in dat ene veel te krappe keurslijf gewurmd, wordt er alweer gedicteerd wat de musthaves voor het komend seizoen zijn. Want de tijd gaat snel, gebruikt en wel. Maar: hoe smart is dat smart nu eigenlijk? 

De eerste letters van specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden vormen het acroniem SMART dat tegenwoordig te pas, en ook vaak te onpas, gebruikt wordt. Waarover nog steeds veel gediscussieerd wordt, bijvoorbeeld over hoe je ‘meetbaar’ meetbaar maakt. Uit sommige cirkelredeneringen is het lastig ontsnappen; daarom nu: het woord zélf in the spotlights!

Smart is slim. Smart staat los van IQ, en smart is misschien even wennen voor de vintage-liefhebbers onder ons. Want élke smart kandidaat werkt hard, secuur, over en door. Toch? Waar het om gaat, is je aanbod op de vraag afstemmen, in een tijd waarin het aanbod die vraag overvleugelt. Een plekje op de catwalk van de nieuwste arbeidsmarkt veroveren gaat vaak niet meer alleen aan de hand van diploma’s, loyaliteit, ervaring en beschikbaarheid. Toegegeven, het blijven mooie basisstukken. Maar er is meer.

Ontdek het effect van The New Smartness en vermeld in je curriculum vitae welke nevenactiviteiten en interesses je naast je studie of je recente baan hebt (gehad). Vrijwilligerswerk gedaan? Bijles gegeven aan je neefjes!
Train je F-pupillen in je vrije uren?  Hoe ver ben je eigenlijk met die cursus? Verwijs naar de site van een eigen webshop, vertel over je ervaring als bijvoorbeeld voorzitter van het buurtBBQcomité en laat ook sportprestaties niet onvermeld.

Vindbaarheid door onderscheid; geef je cv persoonlijkheid! Foto en naam weten we nu wel. Ga voor smart! Smart is het nieuwe zwart en bescheidenheid is een mooi accessoire dat altijd kan, maar niet altijd hoeft. Sterker nog, het voegt niet altijd iets toe en kan zelfs afbreuk doen aan de rest van je zorgvuldig gekozen outfit. Laat het maar eens thuis. Alles wat je nodig hebt, had je altijd al bij je. Happy smarting!

Nine a.m. on the hour hand           
And she’s waiting for the bell    
And she’s looking real pretty 
Just waiting for her clientele 

She works hard for the money 
So hard for it, honey 
She works hard for the money 
So you better treat her right 

Banner Donna

(Klik op de afbeeldingen voor de YouTube-video!)

Een suggestie over “Working smart for the money

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s