If I was a rich girl

Standaard

Banner HoopHoe getalenteerd en innovatief, en op welke manier dan, moet je als kandidaat tegenwoordig wel niet zijn als je op het juiste moment en op de juiste plek top of mind wilt zijn? En dat is niet het enige…

Nog zoiets…wanneer word je nou gezien als eager (genoeg)? En wanneer slaat dat om in desperate? Hoe zorg je ervoor dat je überhaupt gezien en gehoord wordt? 

Het blijft een doolhof, solliciteren. Je gaat erin, en het is soms maar afwachten waar je uitkomt, áls je er al uitkomt. Sommigen verdwalen of zijn lang zoekende. Of kiezen de ondergrondse manier; de sollicitant als mol. Molshopen vallen op. Maar zijn soms ook gruwelijk irritant. Ze halen je gazon overhoop en de ondergrondse wortels worden doorgeknaagd. Dus de onzekerheden en onduidelijkheden blijven. En dan ineens…is daar Het Gesprek.

Er is hoop! Want…de antwoorden zijn altijd al aanwezig. Je kan hier subtiel op inspelen. Wanneer je je (hebt) verdiept in het bedrijf waar je wilt gaan werken en de persoon die tegenover je zit, dan kun je de vragende voornaamwoorden even laten voor wat ze zijn. Dus: stel niet alleen maar vragen, draai het een keer om. Stel eens een zin. Een stellende zin, met een vraagteken erachter, kan namelijk heel verrassend en krachtig werken. Die indruk wil je achterlaten, veronderstel ik?

If I was a rich girl (na, na)
See, I’d have all the money in the world
if I was a wealthy girl

No man could test me, impress me
My cash flow would never ever end

Cause I’d have all the money in the world
If I was a wealthy girl

Banner Gwen and Eve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s